• Facebook
  • YouTube channel

131031HoPCounseling

Het verschil tussen counseling en coaching

Coaching: de coach zoekt naar oplossingen voor het probleem.

Counselling/therapie: de counsellor/therapeut richt zich ook op de onderliggende problemen.

Bij coachen onderzoeken we de emotionele kant van de problemen minder diepgaand maar natuurlijk wel voldoende. U wordt gecoacht met een mentaal, praktisch of organisatorisch probleem (de taak), waarbij een emotionele component een rol – maar niet de hoofdrol – kan spelen. Door het soort probleem of uitdaging waarbij u gecoacht wordt, is het niet nodig u door een (zware) emotionele tijd heen te helpen. Binnen de eerste sessie is al duidelijk wat het probleem of de uitdaging is en kunnen we samen beginnen aan het stellen van doelen. Vervolgens kunnen we samen een actieplan opstellen en wordt u gecoacht zodat u uw zelfgestelde doelen behaalt.

Bij counselling en therapie gaan we veel dieper in op de emoties van de u. We helpen u om om te gaan met (zware) emotionele problemen. Samen met de u onderzoeken we waar de emotionele pijn vandaan komt. Daarna gaan we kijken welk toekomstig scenario u wenst en tot slot gaan we na hoe u daar kan komen. Deze leergang combineren we met coaching zodat we na een goede probleemanalyse oplossingsgericht kunnen werken en u gaan coachen bij het uitvoeren van uw actieplan.

Mind Body & Soul Treat

Een behandeling waar je de kans krijgt te praten over zaken die je dwarszitten. Waarbij we samen de reis maken naar inzicht,  acceptatie en oplossing.

Hierna volgt een Soul Massage die je tot in je diepste wezen voelt.