• Facebook
  • YouTube channel

Antistress
Bubbelbaden zijn goed voor antistress op verschillende manieren. Volgens de Hot Tub Gids, verhoogt onderdompelen in een warm bad uw lichaamstemperatuur, wat kan leiden tot meer rustgevende slaap als u 15 minuten tot een uur vóór het slapen gaan in het bubbelbad gaat.
Warm water therapie brengt ontspanning voor gespannen spieren, wat kan leiden tot totale ontspanning.  Afhankelijk van het type warm bad kunnen de jets een effect vergelijkbaar met die van een massage geven.

Spieren en gewrichten
Bubbelbaden kunnen gunstig zijn voor mensen met spier-en gewrichtsproblemen zoals artritis, tendinitis, bursitis en fibromyalgie. Het kan ook ontspannend voor spieren die tijdelijk pijn doen na een intensieve training of een andere inspanning.

Suikerziekte
Studies hebben aangetoond dat het gebruik van het bubbelbad directe voordelen voor diabetici kan hebben.  Een studie door Dr Phillip Hooper, een Colorado endocrinoloog, toont aan dat bubbelbaden een verhoging van de bloedstroom teweeg brengt. Diabetici hebben vaak een slechte bloedcirculatie, dus kan het gebruik van een bubbelbad dit tegengaan. Dr Hooper vond ook dat regelmatig bubbelbad gebruik bijgedragen heeft tot een vermindering van de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten.

Bubbelbaden zijn goed bekend als plezier. U kunt alleen ontspannen of socialiseren met familie en vrienden. Beseft u dat Bubbelbaden eigenlijk heel goed voor u zijn. Ze hebben een aantal tastbare voordelen die verder gaan dan eenvoudige genot. Ze zijn goed voor stress en hebben aangetoond directe voordelen voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals artritis en diabetes te hebben. Of u een medische aandoening hebt of gewoon een bubbelbad voor uw plezier wilt gebruiken, het zal goed voor u zijn.

Comments are closed.